28 Mart 2010 Pazar

my mistakes were made you - the last shadow puppets





The Last Shadow Puppets, Arctic Monkeys'den Alex Turner, The Rascals'dan Miles Kane ve yapımcı/besteci James Ford'un Ağustos 2007'de başladıkları müzik projesidir.

The Last Shadow Puppets, Arctic Monkeys’den Alex Turner ve The Rascals’dan Miles Kane’in Ağustos 2007’de kurduğu gruptur. İkili Arctic Monkeys ve Kane’in sonradan değişen grubu The Little Flames’in birlikte çıktıkları turnelerde tanıştılar. Bir Cumartesi günü telefonda görüşen Turner ve Kane altmışların havalarında bir şeyler yapmanın güzel olacağını konuştu. İkili grubu kurarken Scott Walker, David Bowie ve David Axelrod gibi isimlerden ilham aldı.
Grup, prodüktörleri (ve aynı zamanda bateristleri) James Ford (Arctic Monkeys’in 2. stüdyo albümüne de prodüktörlük yaptı) ile Nantes-Fransa yakınlarındaki Black Box stüdyolarında 2 haftada şarkılarını kaydetti. Kayıt sırasında gruba Owen Pallet önderliğinde 22 kişilik Londra Metropolitan Orkestrası eşlik etti. İlk albümleri The Age Of The Understatement 21 Nisan 2008 tarihinde çıktı. Albüm çıktığı haftada İngiltere albüm listelerine birinci sıradan giriş yaptı. Albüm ile aynı adı taşıyan single The Age Of The Understatement ise 15 Nisan'da Domino Plakçılık tarafından yayınlandı. Albümün ikinci single'ı Standing Next To Me, 7 Temmuz 2008'de çıktı. 3. single, My Mistakes Were made For You, İngiltere'de Kasım 2008'de yayınlandı. Grubun, Türkiye'deki müzik kanallarında gösterime girebilen tek klibi budur. Bunun'da etkisiyle, The Age Of The Understatement albümü, çıktıktan 8 ay sonra, Türkiye'deki raflarda yerini aldı.[1]

http://thelastshadowpuppets.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder