29 Nisan 2010 Perşembe

Chatter - mike stern






1953 doğumlu Mike Stern,BB King,Clapton ve Hendrix'in teşvik edici blues ve rock etkileriyle,gitar çalmaya 12 yaşında başladı.70'lerin ilk dönemlerinde Boston'daki Berklee College of Music'te bulundu ve caza yöneldi. Wes Montgomery ve Jim Hall'u,ayırd edici çalma sitiline en büyük ilhamı veren kişiler olarak örnek gösterdi.
1976'da,Pat Metheney'in önermesiyle,iki yıllığına Blood, Sweat & Tears'a girdi.İki albüm kaydetti.Aşağı yukarı aynı zaman süreci kadar da Billy Cobham'ın orkestrasında çaldı.1981'de Miles Davis'le konsere çıktı ve daha sonra onun üç albümünde,ki bir tanesi live olan 'We Want Miles' dır, yer aldı.
1985 yılında,Jaco Pastorius’ Word Of Mouth orkestrasıyla turneden sonra,tekrar Davis'e katıldı.Ardından soprano saksafon ustası David Sanborn'la bir araya geldi.Daha sonra Steps Ahead'de vibrafonist Mike Mainieri ve saksafoncu Michael Brecker'la çaldı.1986 yılında,Sanborn, Pastorius ve davulcu Dave Weckl'ın da katılımıyla,'Upside Downside' albümünü çıkardı.
İleriki birkaç yıl boyunca Michael Brecker beşlisi'nin bir üyesi oldu.Bob Berg'le,davulda Dennis Chambers,basta Lincoln Goines'in olduğu,bir turne grubu kurdu.1992 yılında,tekrar kurulmuş olan Brecker Brothers Band'e katıldı. Çıkardığı kendi albümleri büyük başarılar yakaladı.1993'deki 'Standards (And Other Songs)' albümüyle Guitar Player okuyucularından "Best Jazz Guitarist of the Year",Yılın En İyi Jazz Gitaristi ödülünü aldı.Sonradan gelen iki albümle de Grammy ödüllerine aday gösterildi. kaynak: www.senkop.com.tr

http://www.mikestern.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder